Deze website maakt gebruik van cookies

Kerstmis

Op 25 & 26 december herdenken we het verhaal van Jezus christus die werd geboren. Deze feestdagen staan helemaal in het teken van samen zijn met familie en geschenken geven. Er staat een versierde boom in het huis en daaronder liggen de cadeautjes. Er komen familie leden bij elkaar en eten s'avonds van het kerstdiner. Bij deze feestdagen horen kerstliedjes. Ze worden gezongen over het verhaal van Jezus en er worden liedjes gezongen over het algemene van de winter zoals sneeuw en kerstbomen etc. Het feest wordt allen gevierd binnen het christendom.

kerstliedjes

tijdens het kerstfeest worden er liedjes gezongen. De liedjes gaan over 2 verschillenden dingen. Er wordt gezongen over de religieuze kant van het verhaal en er worden liedjes gezongen over alles wat met winter te maken heeft zoals sneeuw en dennenbomen. De meeste mensen gaan 1 avond voor kerstmis naar de kerk op daar religieuze liederen te zingen over Jezus christus. In de kerk zijn grote koren met volwassen mensen en kinderen in mooie kleding. Je kan op die avond meezingen met deze liedjes. Een aantal weken voor kerstmis worden de eerste kerstnummers gedraaid op de radio. Beroemde artiesten uit Nederland maar vooral ook uit de Verenigde Staten zingen kerstliedjes. Het nummer "last Christmas" is de meest bekende song over de hele wereld. Het lied werd gemaakt door Wham! en is wereld beroemd geworden.

Conclusie

Op 25 & 26 december herdenken we het verhaal van Jezus christus die werd geboren. Deze feestdagen staan helemaal in het teken van samen zijn met familie en geschenken geven. het verhaal gaat over een wonderkind wat wordt geboren in een stal. tijdens deze periode gaat het om samen zijn met familie. Er wordt heerlijk gedineerd en er wordt veel muziek gedraaid. Muziek is bij deze periode enorm belangrijk want het zorgt voor een extra sfeertje wat iedereen heel vrolijk maakt. Er worden 2 soorten liedjes gezongen over het verhaal en over de algemene winter sfeer. Liedjes worden gezongen door jong en oud.