Deze website maakt gebruik van cookies

Kerstverlichting

Tijdens de koude winterdagen is het vanzelfsprekend dat je met kerst iets gaat verzinnen om het wat warmer te maken en zo met een lekker gevoel deze koude dagen door komt. Dit kan o.a. met kerstverlichting. Je wilt natuurlijk wel de beste keuze maken qua welke verlichting je gaat gebruiken hiervoor. En waar je het gaat plaatsen, binnen of buiten.

gloeilampen of LED

Als het gaat om de kerstverlichting waren gloeilampen lang de standaard, maar dat is nu al een tijdje achterhaald door de snelle groei van de LED kerstverlichting. Niet alleen is het veel duurzamer maar ook is het heldere witte licht veel mooier dan het gele licht van de gloeilamp. En als dat nog niet alles is gaan LED kerstlichtjes ook nog 50.000 uur mee. Dus LED verlichting is niet alleen maar erg handig voor buiten door zijn enorme duurzaamheid, ze worden ook niet warm en kunnen tegen een stootje aangezien de lichtjes niet kunnen breken.

kerstverlichting

Eigenschappen

Als je nu de keuze hebt gemaakt om voor LED verlichting te gaan ben je er nog lang niet. Er zijn nog talloze keuzes binnen de LED lichtjes. Bijvoorbeeld moet je ook nog kiezen voor welke kleur je gaat. Ga je bijvoorbeeld voor warm wit, ijs wit of toch roze? En je moet ook nog de keuze maken of je gaat voor LED kerstverlichting die op batterijen werkt of dat je lichtjes haalt die met een stekker in het stopcontact moeten. Je kan voor de buitenverlichting ook nog gaan voor een schermschakelaar voor nog meer energiezuinigheid. Deze schakelaar zorgt ervoor dat de lichtjes zichzelf inschakelen als het donker wordt en weer uit gaan als het weer licht wordt.

Als je in het verleden niet al lichtjes aangeschaft hebt dan moet je eerst een starterskit lichtjes halen. Daar kan je weer andere koppelbare lichtjes aan kunt bevestigen. Waar je ook aan moet denken is hoeveel lichtjes je gaat aanschaffen. Er zijn natuurlijk we wat richtlijnen hoeveel lichtjes eventueel genoeg zijn maar het licht enorm aan je eigen wensen. De kans bestaat er dat je het al goed vind als de lichtjes gemiddeld zichtbaar zijn, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je echt ervoor gaat om een blikvanger in elkaar te zetten.

Veiligheid

Met licht buiten moet je enorm oppassen dat snapt iedereen wel. De kans is groot dat je een groot deel van de tijd dat het licht aan staat je niet aanwezig bent bij het licht wat betekent dat je de nodige voorzorgsmaatregelen moet nemen van te voren om mogelijke gevaren te voorkomen.